A babavárás stresszes, kivéve, ha jó tanácsokat kapunk

Amikor a barátommal elhatároztuk hogy szeretnénk egy kisbabát, minden olyan egyszerűnek tűnt. Hiszen sok embernek van gyermeke, az ismerőseink is megbirkóztak a feladattal, mi is meg fogunk. De amikor terhes lettem, mégis kétségbe estünk. Főleg én. Hiszen ilyenkor jönnek a kétségek, hogy mi van ha nem leszek jó anyuka, ha a gyerekem nem fog szeretni stb. Ezért úgy döntöttem, elmegyek egy tanácsadóba, hátha ott tudnak valami okosat mondani nekem, amitől megnyugszom.

El is mentem, és nem bántam meg! Mindenkinek ajánlom, akinek bármilyen bizonytalan szakasz van az életében. De kezdjük az elején.

Egy szimpatikus nő várt kedves mosollyal az arcán. Meghallgatta minden kétségemet és gondolatomat. Elmondtam, hogy  mennyire félek a babázástól, attól hogy elrontok valamit, és ettől a gyerekemnek majd rossz lesz. Hiszen egyáltalán nincs tapasztalatom a dologban, azt sem tudom, hol kell nekikezdeni. Nem tudom hogy mit kell beszerezni, mi az ami esszenciális elem, és mi az amit meg nem kell, mert felesleges és csak pénzlehúzás. Nem tudom, hogyan fogom nevelni a kis csöppséget, de még azt sem, hogy fogom etetni vagy elvinni sétálni.

A tanácsadó hölgy figyelmesen meghallgatott. Jó érzés volt kibeszélni magamból a gondjaimat, és hogy valaki meghallgatja őket. Úgy éreztem, itt nem kell attól félnem, hogy elítélnek, amiért fogalmam sincs ilyen alap dolgokról, és hogy minden kérdésemre választ fogok kapni. Így is történt. Átbeszéltük, hogy hogyan is érzem magam a leendő szülőség gondolatától, és hogy mibe tudok kapaszkodni ha kétségbe esem. Hiszen ott van a barátom, akire számíthatok, vagy ott vannak a szüleim, akik már egyszer végigcsinálták ezt a baba dolgot, tehát tapasztaltak és biztosan adnak tanácsot, tehát nem kell félnem semmitől. Elmondta, hogy nem érezzem magam rosszul azért mert kérdéseim vannak, mert a legtöbb kismamában felmerülnek kérdőjelek. De mindenre van megoldás. És a legfontosabb, hogy szeressem a kicsimet, és ha ez megvan, akkor már nem is lehet annyira elrontani a dolgot.

Tetszettek a tanácsok amiket mondott, de tovább faggattam, hogy mégis, mondjon valami konkrétat azzal kapcsolatban, hogy mivel érdemes nekikezdeni. A választól kissé meglepődtem, mert nem erre számítottam, de így utólag visszagondolva, teljesen logikus az egész.

-A babakocsi a legfontosabb! – mondta. – Mert egy jól megválasztott babakocsi nagyon meg tudja könnyíteni a dolgunkat. Ha kényelmes, a kis csöppség jó ellesz majd és jól fogja magát érezni. Ha pedig praktikus, akkor nekünk kell egyszerűbb.

Elmondta, hogy amikor neki született a kislánya, beruházott egy multifunkciós babakocsira. És nagyon nem bánta meg. Mert így bárhova el tudtak menni könnyen, nem volt nagy gond a babacuccokat szállítani. A babakocsija összecsukható volt, így egyszerűen be lehetett tenni az autójuk csomagtartójába, amikor vidékre utaztak. Aztán ki lehetett szedni az ülő részt, amit így egyrészt a baba szállítására is alkalmas volt, másrészt pedig ki lehetett cserélni, amikor a lánya megnőtt és már ülve utazott.

multifunkciós babakocsiMeg is mutatta, hogy milyen típusú multifunkciós babakocsit vásárolt. Nagyon megtetszett nekem, és minden kedves olvasómnak nagyon ajánlom aki hasonló cipőben jár mint én, hogy nézzen rá! Amit én kifejezetten praktikusnak tartok, az a mindenféle pakoló rész és extra, például pohártartó, zöldség tároló rekesz rész, amibe bele lehet tenni a baba holmijait, így azokat nem kell külön cipelni. Továbbá tényleg nagyon kényelmes, mind a kis lurkónak, mind a szülőnek aki tolja, mert direkt ezekre az igényekre lett kialakítva a különböző párnázásokkal és egyedi ergonómiájával!

A váz szerkezet könnyű, ezért sem az emelés, sem a tologatás nem megerőltető. Így a sétát mi szülők is ugyanannyira tudjuk élvezni! A fogantyú pedig állítható magasságú, így mindegy hogy milyen magas a használó, mindig kényelmes lehet. Ennek megörültem, mert én elég alacsony vagyok, és féltem egy kicsit, hogy kényelmetlen lesz a babakocsi magassága. Az ülő rész többféleképpen állítható és forgatható. Így akár ülni, akár feküdni szeretne a gyerkőc, mindkettő megoldható. Sőt, nem csak menetirányba tud nézni, hanem felénk is, ha úgy szeretnénk.  Minden átállítás, összecsukás stb. egyszerű és gyors, egy gombnyomással működik. Nem kell vele sokat szöszölni, ami bizony jól jön egy-egy kapkodós reggelen.

Ezek a multifunkciós babakocsik biztonságosak is! Ez egy kifejezetten lényeges szempont, hiszen a gyermekünk biztonsága és testi épsége a legfontosabb! Ezt biztosítja a minőségi kivitelezés, és a kerekek kialakítása. Szinte bármilyen terepen kényelmesen lehet vele haladni, mert a kerekek strapabíróak, ugyanakkor könnyen fékezhetőek, csupán egy lépéssel, ami bármikor jól jöhet. A fekvő rész anyaga teljesen vízálló, így nem kell attól tartanunk, hogy szegény baba megfázik ha elkap minket egy eső sétálás közben. A különböző kórokozóktól sem kell félnünk, mert a belső huzat rész egyszerűen kivehető és mosható, így mindig tiszta lesz a kicsi környezete.

Teljes nyugalommal jöttem el a tanácsadótól. Mert már tudtam, hogy mit is szeretnék a babának. Egy multifunkciós babakocsit! Amikor hazaértem, elmeséltem a barátomnak, hogy mennyi minden hasznos információt tudtam meg, és hogy sokkal kiegyensúlyozottabb is lettem emiatt. Mert már megvan a tökéletes babakocsi, ami nagy könnyebbséget jelent majd az egész családnak. Még aznap megrendeltünk egy zöld változatot. Izgatottan vártam, hogy végre kipróbálhassam élőben is azt a sok jót, amit hallottam. És hogy majd megpillantsam a gyermekes mosolyát amikor együtt sétálunk és élvezzük a friss levegőt meg a napsütést.

Ha megkapjuk ezt a multifunkciós babakocsit, úgy érzem nem lesz több kétségem a babázással kapcsolatban. Mindent meg fogunk tudni oldani, mert meglesz a legfontosabb kellék. A barátom is egyetértett ebben. Egy lépéssel közelebb kerültünk a célhoz. Már nyugodtan és stresszmentesen várjuk a közös gyermekünket, akinek majd mindent megadunk, és agyon szeretgetünk. Mert erről szól egy igazi család.