Londoni kirándulás, plusz részt veszek egy angol nyelvtanfolyamon

london-140785_1280A középiskola szervezésében részt vehet aki szeretne, egy pár napos londoni kiránduláson. Persze mivel busszal mennénk, számos nevezetességet is megnéznénk még ez mellett.

A középiskola

Egész jó iskolába járok nem panaszkodhatom, mert a tanárok is jó fejek. Tanulni persze nem mindig van kedvem, mint a velem egy korúaknak, de hát ez van. Német szakra iratkoztam be, de ez mellett, aki szeretné, felvehette az angolt is heti egy alkalommal, ami jövőre bővülni fog. Én annyira nem erőltettem volna a dolgot, de a szüleim unszoltak, hogy de igen is, menjek, csináljam, mert most kell nyelvet tanulni. A szokásos szülői blabla, hogy tanulni kell, mert nem lesz belőled semmi. Hú, sokszor már nagyon unom hallgatni.

Persze a sulit azért szeretem, de ez nem azt jelenti, hogy mindig a könyvek felett kell görnyednem.

Szeretek sok minden mást is csinálni. Sportolok, kirándulok, szeretek bringázni, de a kézműves dolgokat is szeretem. A zene hallgatás nálam elengedhetetlen, szinte mindig a fülemben van a hedset.

A londoni út

Először csak azok jelentkezhettek, akik angol szakra járnak. Persze ki is akadtunk, hogy mi miért nem mehetünk, ha már egyszer tanulunk. Pedig Hannával, a barátnőmmel már megbeszéltük, hogy hogyan is kellene a szülőket megpuhítani, hogy elmehessünk erre a kirándulásra.

Még mondták is, hogy ne akarjunk utazni, hiszen mi német szakosak vagyunk, mit akarunk mi Angliában? Még össze is balhézott a két csoport.

Persze, a nagyszájú angolosok nem töltöttek meg azért egy egész buszt, így kibővítették ránk is a jelentkezést. Gyorsan vittünk is haza egy egy jelentkezési lapot, hogy hátha elmehetünk.

A szüleim persze nem repestek a gondolattól, hogy elengedjenek, győzködni kellett őket. Azt mondták, elengednek, de egy feltétellel. Na gondoltam is magamban, akkor bebuktam a kirándulást Londonba.

Az alku így szólt: Ha részt veszek, egy angol nyelvtanfolyamon, akkor elengednek. Nem értettem, hogy miért van erre szükség, és nem is igazán tetszett, hogy hetente pár alkalommal a délutánomat elcsesszem ezzel. Nem szándékoztam egész évben járni. Elkezdtem alkudozni én is, hogy nem e elehetne ezt, vagy azt inkább, d nem engedtek belőle. Végül oda lyukadtunk ki, ha 3 hónapra elmegyek legalább, akkor elengednek. Hiszen ha már kimegyek, legalább tudjak megszólalni, de csak nézzek, értsek néhány dolgot, vagy ha elkeveredek, meg tudjak mukkanni. Valahol tudom, hogy igazuk van.

 

Nemsokára itt a kirándulás ideje. Mér voltunk útlevelet is csináltatni, hogy az is meglegyen inkább, ha szükséges. A kirándulás árát szerencsére ki lehetett fizetni részletekben is, így nem jelentett nehézséget. Már váltottuk eurót is, mert kint azzal tudok majd fizetni ha kell, és persze költőpénzt is kértek, hogy legyen mindenkinél. Időközben Hannát is elengedték, persze ő is kapott feltételeket, hogy mi az ára a kirándulásnak. Nyáron be kell segítenie a szülei boltjában néha. Helyes kis zöldségesük van, a sarkon nem messze. Néha pakolgatni, vagy segíteni, de nem egész nyáron azért. Még lesz időnk bőven csavarogni, strandolni, vagy napozni.

Azt gondolom, azért elég szerencsésen megúsztuk a dolgot. Tulajdonképpen az angolt sem bánom. ha már így is tanulom, akkor legalább lesz valami haszna is. Azért ez az 5 napos kirándulás mindent megér. London szép város, és már nagyon várom, hogy láthassam.