Érdekes dolgokat tud meg az ember az új kollégáitól

Sokáig egy tanácsadó cégnél dolgoztam, aztán sajnos a kezdetleges lelkesedés elfogyott belőlem, már nem nyújtott semmi újat a munkám, emiatt kezdtem unni a dolgokat, így váltottam. Nagyon élveztem az ott eltöltött éveket, a kollégáimmal a mai napig tartjuk a kapcsolatot, azonban éreztem, hogy belefásultam már, váltanom kell.

Hamar sikerült is egy más szakmában elhelyezkednem, amihez ugyan volt tapasztalatom és ilyen irányultságú képzést is elvégeztem már, mégis az elején kicsit féltem tőle. Szeretek új dolgokat kipróbálni, persze az elején mindig bennem van egy kis félsz, hiszen kiszabadulni a megszokott dolgokból és kilépni a komfortzónából gyakran eléggé meredek lépésnek számít.

Itt is rengeteg új embert ismertem meg és a mai napig még mindig van mit tanulnom, és ezt kedvelem. Mindig vannak csapatépítők, képzések, megbeszélések, amiből rengeteget tanulhatok magamról, az emberekről, a szakmáról, és ezért hálás vagyok. Egy hétvégén néhány kollégámmal összeültünk egy-két sör kíséretében és jókat beszélgettünk. Mivel még csak fél éve vagyok itt, még mindig van sok minden, amit nem tudok róluk, amit ők nem tudnak rólam. Nagyon szimpatikus mindenki és segítőkészek is, én is mindent beleadok a munkámba, és emiatt szerintem kölcsönösen megkedveltük egymást, ezért is volt kedve mindenkinek ehhez az esti beszélgetős, beülős programhoz.

Mesélte az egyik kolléganőm, hogy nemrég talált egy oldalt, ahol az akciós reklámújságokat összegyűjtik és hogy ez milyen jó, mert megkönnyítik a számára a vásárlást. Ez onnan jött szóba, hogy nemrég kezdett el diétázni, és az egyikük kérdezte tőle, hogyan megy neki az új életmód, illetve adott neki egy tippet, hova érdemes mennie, ha sportolni is szeretne. Ez jól jött neki, hiszen bele akart vágni ebbe is, de egyáltalán nem volt képben azzal, hogy hova érdemes menni, ahol nincs tömeg, nem kerül olyan sokba a bérlet és talán még akár személyi edzőt is tud magának találni.

Kicsit visszakanyarítottam a beszélgetést arra a weboldalra, mert ez engem is érdekelt volna. Igaz, én nem diétázom, de odafigyelek arra, hogy mit eszem és még ha sokszor kevés időm is van, akkor is igyekszem mindig főzni magamnak és nem rendelgetni. Ez pedig elég sok időt megspórolt volna nekem, hiszen így előre be tudnám határolni, hogy milyen élelmiszerért vagy akár tisztítószerért hova érdemes mennem.

Az akcioleso.hu/lidl-akcios-ujsag oldal az, amit egyből le is mentettem a könyvjelzőbe a telefonomon, miután ő gyorsan megmutatta az oldalt. Azért ezt, mert van pár sarokra a lakásomtól egy Lidl, és oda szoktam járni, de sosem vagyok tisztában azzal, milyen akciók vannak náluk, vagy van-e esetleg valami olyasmi náluk, amit tényleg ott érdemes megvenni, mert máshol drága.

Amikor felmész a honlapra, rengeteg márka és üzlet akciós újságját meg lehet tekinteni, ott van alattuk, hogy melyik mettől és meddig érvényes. Ha rákattintasz, végig tudod őket lapozgatni. Nekem nagyon bejött, nem is értem, eddig hogy tudtam mindig úgy menni vásárolni, hogy azt se tudtam, mit és menyiért lehet kapni és hogy van-e egyáltalán bármilyen akció az üzletben.

Persze nem akartam ott sokáig ezzel foglalkozni, hiszen úgyis majd otthon áttanulmányozom – gondoltam magamban. Úgyhogy tovább beszélgettünk mindenféle érdekes dolgokról, meg persze egymásról, hogy még jobban meg tudjuk ismerni egymást. Másnap még vásárlás előtt megnéztem az újságot a vásárlás előtt, írtam egy cetlit arról, hogy mire lenne szükségem, aztán elmentem bevásárolni és olyan finom ebédet főztem magamnak, hogy még én is meglepődtem saját magamon.