Jó, ha a munkánk mellett van hobbink is

Egyik legjobb barátnőm pályaválasztási tanácsadóként dolgozik. Szereti a munkáját. Mindig azt meséli, hogy nagy élmény a számára, amikor látja, ahogy a fiatalok megtalálják céljaikat, rátalálnak önmagukra. Persze vannak nehéz pillanatai is. Sokszor találkozik olyanokkal, akik egyáltalán nem tudják mi érdekli őket, vagy akiknek csak a szülei erőltetik, hogy tanácsadásra járjanak. Ezekben az esetekben nagyon nehéz úgy segíteni, hogy közben ne veszítsék el a tanácsadóba vetett bizalmukat, és ne is avatkozzunk bele túlságosan a döntéseikbe. Az is nagyon fontos, hogy éreztessük velük: az amit most választanak, vagy éppen érdekli őket, nem végleges; nyugodtan válthatnak, ha később úgy érzik majd, hogy ez mégsem az ő útjuk lesz.

Amikor munkáról beszélgetünk, barátnőm mindig kihangsúlyozza, hogy bármennyire szereti is, időnként nagyon belefárad, és olyankor hobbijához, a szappankészítéshez fordul, hogy kicsit lazítson. Mivel nekem nem igazán volt hobbim idáig, megkérdeztem tőle, hogy hogyan kezdett bele és milyen tanácsokat adna nekem, ha én is szívesen kipróbálnám. Egy kis cetlit nyújtott át nekem, amire a következőt írta fel: Kozmetikai alapanyagok – pipereporta.hu. Azt mondta, neki ez a weboldal segített, amikor első szappanját készítette. A későbbiek során más kozmetikai termékekkel is elkezdett foglalkozni, és ezekhez is nagyon hasznos volt számára a Pipere Porta. Azt is kihangsúlyozta, hogy nem csak tippeket talált itt az alkotáshoz, hanem az alapanyagokat is rögtön be tudta szerezni.

Nagyon kíváncsi lettem és hazaérve begépeltem a keresőbe: Kozmetikai alapanyagok – pipereporta.hu.

A barátnőmnek igaza volt: a weboldal nagyon hasznosnak bizonyult. Azonnal elmerültem a különböző blog bejegyzések tanulmányozásában, és az oktatóvideók nézegetésében. Találtam szappankészítésről szólót, de emellett fürdősó, fürdőbomba, testápoló tömb, krém, sőt még gyertya készítéséhez is voltak segédanyagok. Az alapanyagok beszerzése is rendkívül egyszerűnek tűnt. Mindennek egyértelműen fel volt tüntetve az ára, és egy külön fül alatt tájékozódhattam a szállítási és fizetési módokról. Megkönnyebbülten láttam, hogy saját boltjuk is van Budapesten, ahol személyesen is vásárolhatunk. Valamiért nincs túl sok bizalmam az online rendelések felé, bármilyen jó is egy-egy honlap, én még mindig szívesebben vásárlok “élőben”.

Ennek ellenére azonban nagyon szeretek nézelődni online webáruházakban is. Így tettem most is. Nagyon tetszett, hogy szépen és átláthatóan vannak elrendezve az egyes termékekhez tartozó alapanyagok. Külön fül alatt találhatóak a szappankészítés, krémkészítés, fürdőbombakészítés, gyertyakészítés alapanyagai, és ezen kívül vannak még illatanyagok, kiöntő formák és különféle tégelyek, a készítéshez szükséges eszközök és edények, színezők, szárított virágok….sőt, azt is megnézhetjük, hogy mi az, ami éppen akciós: ehhez elég, ha az “Akciók” feliratra kattintunk.

A blog cikkek között a “Szappan készítés alapok” című volt a segítségemre első próbálkozásomnál. Szerencsére közvetlen és érthető stílusban íródott, így nem volt nehéz követnem a folyamatot. Receptet is csatoltak a cikkhez, ami szintén nagyon sokat segített. Azt is felsorolták, hogy milyen eszközökre és alapanyagokra lesz szükségünk, valamint honnan és hogyan érdemes beszerezni ezeket. A veszélyes anyagokra külön felhívták a figyelmet.

Később, ahogy egyre jobban belejöttem a gyakorlatba, többféle kozmetikai terméket is elkezdtem otthon készíteni. Ezekhez mind megtaláltam a szükséges hozzávalókat és előállítási tanácsokat a Pipere Porta weboldalán. Ajándékba időnként gyertyát is szoktam készíteni, amihez szintén elérhető itt viasz, kanóc, illatolajok, színezők csillámok; minden ami csak kellhet.

Bár én nem vagyok tanácsadó, de ha a jövőben valakinek egy jó hobbira, kikapcsolódásra lenne szüksége a munkája mellett, én is ugyanazt írnám fel neki a cetlire, mint nekem a barátnőm: Kozmetikai alapanyagok – pipereporta.hu.