Lakásvásárlási -lakáseladási tanácsok

Eladó lakások BudapestenAmikor lakásvásárlásra, vagy lakáseladásra adja a fejét az ember, nem elég csak begépelni a keresőbe: eladó lakások Budapesten , mert nem mindig azt kapjuk, amit várunk. Célszerűbb sokkal okosabban lefolytatni a keresést.

Mire figyeljünk, ha lakást veszünk? 

Lakásvásárlás esetén számos tényezőt végig kell futnunk. Hol akarunk lakást venni, milyen régi lehet maximum a lakás, magánszemélytől akarjuk-e venni elsősorban, vagy ingatlanügynököt bízunk meg a kereséssel, mennyit vagyunk hajlandóak költeni az adott lakásra, házra.

Amikor ezekkel a tényezőkkel tisztában vagyunk már, akkor keresnünk kell egy honlapot, ahol majd lakást fogunk választani. Erre a célra az apróhirdetésekkel foglalkozó oldalak a legjobbak. Begépelünk egy kifejezést, amit szeretnénk, például ha nekünk fontos, hogy a lakásunkhoz erkély is tartozzon, akkor beírjuk a  keresőmezőbe, hogy erkély, és bepipáljuk, hogy a leírásban is keressen. Ezek után elkezdhetjük sorra beállítani azokat az  attribútumokat a szűrőknél, amiket magunknak már meghatároztunk. A nextapro.hu oldalán legalábbis ilyen egyszerűen működik a keresés. A feltételeinknek megfelelő lakásokat egyszerűen csak kilistázza a számunkra, és neki is állhatunk válogatni belőlük. Nem csak lakásokról találhatunk itt apróhirdetéseket, hanem gyakorlatilag bármiről. Például egy helyen kereshetünk kisállatot, munkát, eladó üzletet, fodrászt és akár ingatlant is. Gyakorlatilag mindent megtalálhatunk, ami eladható. sokszor nem csak használt, hanem vadonatúj termékek is felkerülnek az ilyen apróhirdetéses oldalakra, szóval sok mindenhez hozzá lehet jutni általa.

De most maradjunk a lakásvásárlásnál. A nextapro oldalán nem csak a szokásos kissé prózai formátumú leírását találjuk meg az eladni kívánt ingatlanoknak, hanem egy nagy táblázattal nyit az összes ilyen témájú hirdetés. Ezekben a táblázatokban megtalálhatjuk az összes igazán fontos tényezőt, amiket az ingatlanokról tudni kell. Megtudhatjuk például, hogy milyen anyagból épült, mikor, hogy összkomfortos-e, és milyen az állapota. Emellett az oszlop mellett pedig információkat kaphatunk az ingatlan közműellátottságáról. Ez egy elég fontos tényező, noha az emberek sosem ezt sorolják fel első szempontnak, mikor szóba kerül a lakásvásárlás. Mikor megkérdezik, hogy mi alapján veszel lakást, mindenki olyasmikkel kezd, mint az elhelyezkedés, a mérete, az ára. Pedig ha jobban belegondolunk manapság már szinte senki nem szeretne olyan lakást venni, amiben nincs vezetékes víz, vagy nincs bekötve a csatornára. Ha Budapesten keresünk lakást, akkor ilyen problémákkal sokkal nehezebb találkozni, mint vidéken.

Vidéken rengeteg olyan település van még, főleg a kisebb, elnéptelenedettebb községek, ahol nincs minden házban vezetékes víz, és rossz a közmű ellátottság. Kezd megjelenni az a tendencia, hogy a vidéken élő emberek felköltöznek a belvárosba a jobb életkörülmények reményében, viszont a belvárosban élő családok körében ennek pont az ellenkezője a megfigyelhető, rengetegen költöznek vidékre, Budapest vonzáskörzetébe, így a munkahelyüket meg tudják tartani Budapesten, mégis egy sokkal természetközelibb környezetben tudják felnevelni a gyermekeiket. A már említett apróhirdetésekkel foglalkozó oldalon például ezt is be tudjuk állítani, hogy a kiválasztott várostól egy bizonyos távolságra levő hirdetéseket is adja ki. Például Budapest mellett rengeteg olyan kisváros van, ahonnan az ember gyorsabban beér a belvárosba, mint Budapest egyéb részeiről, így érdemes megfontolni, hogy pontosan hova is szeretne költözni az ember, hiszen az elővárosi vonatok, vagy a HÉV, esetleg az autópályák mentén gyorsan beérhet Budapesten kívülről is a fővárosba. Tehát ezt a funkciót is érdemes kihasználni, mikor apróhirdetések százai között keressük az álomotthonunkat.

Ha lakást adnánk el 

lakáseladáskor szintén az apróhirdetéses oldalakat tudom ajánlani. Ezeken a felületeken sokkal könnyebb eladni a lakásunkat, mintha elkezdenénk szórólapokat dobálni, meg újságokban hirdetni. Ezek gyakran költségesek is, míg az interneten a legtöbb hirdetés teljesen ingyenes, legalábbis a nextapronál biztosan.

A hirdetés feladásakor figyeljünk, hogy minden kért adatot pontosan adjunk meg. A nextapro sokat segít benne, hogy a hirdetésünk olyan legyen, amit az emberek látni akarnak. Nem csak az adatainkat kéri el a könnyű kapcsolatfelvétel érdekében, de ingatlaneladás esetén minden fontosabb információt, amit amúgy elfelejtenénk megadni, be kell írnunk, így nem fogunk kihagyni semmit. A kitöltendő alapadatokon kívül pedig van lehetőségünk rá, hogy egy saját kis bemutatást is írjunk az eladni kívánt ingatlanunkról. beállíthatjuk a típusát, az elhelyezkedését, így a szűrők segítségével az érdeklődőknek ki fogja dobni a lakásunkat, és nem az fog történni, hogy egy Pesti téglalakásnál jelenik meg a Debreceni panellakás, mert esetlegesen mindkettőnek ugyanaz szerepel a címében, például a már említett erkéllyel kifejezés. Az ilyen oldalak nagyon megkönnyítik a dolgunkat, szerintem nem kerül egészen félórányi időráfordításba sem, hogy feladjunk egy apróhirdetést a nextapron, hiszen annyira felhasználóbarátan alakították ki az egész felületet, hogy azzal bárki képes boldogulni. Egyszerű, gyors, megbízható. Egyszerűen csak jó, és tökéletesen ellátja a funkcióját.

Apróhirdetés feladásakor alaposan gondoljuk át, hogy mit írunk le, próbáljuk meg átgondolni a vevő szemszögéből is, hogy mit szeretne tudni, és azokat az információkat mindenképpen írjuk le azon kívül, amit a honlap eleve kér.  Mindenképp töltsünk fel képet, mert így a hirdetésünk meg fog jelenni akkor is, ha a vevők bepipálják, hogy csak az olyan hirdetések jelenjenek meg, amelyekhez kép is tartozik. Hiszen senki nem is akar vaktában, potyára elmenni lakást nézni, és nem fogunk folyamatosan olyan üzeneteket kapni, amelyekben képeket kérnek a lakásunkról.

Nem szeretek annyira tanácsokat osztogatni, de az ismerősöm lakáskeresési tapasztalatai miatt gondoltam, hogy írni fogok erről is, hátha ezzel segítek a témában kevésbé jártas költözni kívánóknak is.  A nextapro oldala nagyon könnyen használható lakás eladásra és lakás keresésre is, ez az ismerősöm is itt találta meg álmai lakását, így maximális bizalmat szavazok az itt hirdetőknek, illetve a felhasználóbarát, könnyű kezelhetőség szempontjából is szívesen ajánlom mindenkinek.