Regisztráltam egy mozis oldalra a munkatársaimnak

Idén nyáron egy egészen új módszerrel szeretném jutalmazni a kollégákat. eddig is volt egy keretünk, amiből minden nyáron meg lehetett őket lepni valamilyen nyári prémiummal. Most viszont sajnos egy kicsit kevesebb került ebbe a kalapba, úgyhogy kreatívabbnak kellett lennem. Pont ezért elhatároztam, hogy valami szokatlan dologgal lepem meg őket. Regisztráltam nekik a mozi.ma oldalra.

A mozi.ma oldal egy olyan weblap, ahol regisztráció után online filmeket lehet nézni magyarul. Teljesen legális az egész, nem kell letölteni semmit, nincsenek vírusok, csak filmek, bárhol, bármikor, csak valamilyen okoseszköz vagy számítógép kell, no meg persze internet.

Azért döntöttem úgy, hogy elintézem nekik a belépést erre az oldalra, mert szerintem nagyon jól jön egy ingyenes lehetőség a vakáció alatt. Segítség, ha a gyerekeket kell elfoglalni egy esős napon: van elég film nekik is. Friss, jó minőségű, érhető rajzfilmek – sokkal jobb, mintha valamilyen, reklámokkal teletűzdelt csatorna elé ültetné az ember a kicsiket.

Nagyon klassz választás egy hosszú utazáshoz. Lehet filmezni a kocsiban, a vonaton, a buszon, vagy a szálláson, egyszerűen, a takaró alól. Akinek elég jó internet elérése van, akár a sátorban is kipróbálhatja.

Minőségi szórakozást biztosít bárhol. Ha az ember kikapcsolódásra vágyik, akkor nem kell semmi értelmetlen dolgot néznie, nem kell várnia a képernyő előtt. Kereshet egy tartalmas, jól megcsinált, izgalmas filmet a szokásos bulváros limonádé helyett. Szerintem ez sokkal jobb, mint valami hülyeséget nézni.

A közösségi összetartást is erősíti, legalább is remélem. Mindenki ugyanazokból a filmekből és sorozatokból válogathat, így mindig kéznél van ugyanaz a tartalom, lesz mit megbeszélni az irodában, lesznek olyan közös élmények, amelyekhez nem kell együtt lenni, mégis lehet együtt élvezni. Szerintem már ez, önmagában is egy nagy élmény.

Bármi mást is kereshettem volna a kollégáknak, de szerintem egy rugalmas és tartalmas ajándék, amiből mindenki azt ragadhatja meg, ami neki a legjobban tetszik. Azt remélem, hogy sok olyan percet, amit valamilyen üres várakozással, vagy unalmas dolgok nézegetésével töltöttek volna, így tartalmasan láthatnak előre. Szerintem ezzel mindenki jól jár, biztosan csökken majd az ő stressz szintjük is.

Az ötlet egyébként onnan jött, hogy nekem is megérte online filmezésre váltani. Néhány hete albérletbe költöztem és még nem volt türelmem a tévécsatornák átvezetésével bajlódni, így aztán az tűnt a legjobb lehetőségnek, ha alternatívát keresek. Az online filmezés megszabadított a kötöttségektől, nincsenek reklámok és nem vagyok időhöz kötve sem.

Remélem, mindenkinek sikerül a nyarat pihenéssel és kikapcsolódással tölteni, és ezzel az apró ajándékkal én is hozzá tudok járulni a kollégák rekreálásához és motiválásához.

Most viszont megyek és megnézem a kedvenc epizódomat! Szerencsére nem fogok róla lemaradni!