Bátran fordulhatunk hozzájuk tanácsért, ha munkáról van szó

Az emberi élet főleg találgatásból áll és persze abból, hogy miket hallunk a környezetünktől. Már gyerekként elkezdjük a tanulási folyamatot, mikor a szüleinktől kérdezgetünk dolgokat. Érdekes azonban belegondolni, hogy ezek a tanácsok milyen sok esetben nem működnek. Persze általában a szülők olyan alap dolgokra próbálnak megtanítani minket, minthogy hogyan illik viselkedni, viszont egy idő után előkerülnek az élet nagy kérdései is. Szerintem ezen a ponton mutatkozik meg igazán egy ember nagysága.

Én mostanában sokkal jobban a barátaim tanácsaira támaszkodom, mint régebben. Szép lassan jöttem csak rá, hogy nem fog sokra vinni az, ha csak a saját fejemet követem. Bármikor, ha azt érzem, hogy egy falba ütköztem az életem egyik részén, akkor a legjobb kibeszélni egy másik emberrel. Nem tudom milyen varázslat történik ilyenkor, de azonnal tisztább lesz az egész.

Hasonló dolog történt velem, mikor már hónapok óta azon szenvedtem, hogy nem találok munkát. Az egyik este bementem a városba és elpanaszoltam a többieknek a helyzetemet. Mindenki le volt döbbenve, viszont az egyik srác azt javasolta, hogy amíg diák vagyok, próbáljam meg a Topiwork oldalát. Ez egy online munkakereső portál, ahol nagyon rövid időn belül biztos találni fogok valami olyan munkát, ami tetszeni fog.

Nagyon megörültem ennek a lehetőségnek, úgyhogy másnap az első dolgom az volt, hogy felnéztem a Topiwork oldalára. Már csak elég volt rápillantanom az oldalra és rögtön tudtam, hogy a barátom miért tartotta ennyire jó helynek munkakeresésre. Egyáltalán nem az a látvány fogad minket, ami más netes helyeken a szokásos. Tehát nincsenek idegesítő reklámok és nem próbálnak meg különböző ajánlatokkal még több pénzt kicsikarni belőlünk. Én nagyon tudom tisztelni ezt a hozzáállást, úgyhogy sokkal pozitívabban folytattam a böngészést.

Még jobban elmosolyodtam, mikor megláttam az oldal közepén a munkahely keresőt. Ez számomra olyan volt, mintha egy térképet kaptam volna végre a munkakeresés labirintusában. Igénytől függően, többféleképpen is lehet használni. A legalapabb funkciója természetesen az, hogy ha beírjuk az adott munka pontos megnevezését, akkor kiad minden olyan találatot, ami megegyezik ezzel a kritériummal.

Én azonban nem igazán tudtam, hogy mit szeretnék dolgozni, úgyhogy a kategóriák rendszerét használtam. Itt főbb címkék alá vannak gyűjtve a különböző foglalkozások. Ez már csak arra is jó volt, hogy kicsit jobban átgondoljam, hogy miben vagyok jó. Végül rámentem a HR és Marketing kiírásra és meglepődtem, hogy milyen könnyen lehet tájékozódni a találatok között. Nincsen mellébeszélés és az összes főbb információt azonnal el lehet érni az adott cégről és munkáról.

Még jobban örültem, mikor megláttam, hogy ezek mind gyakornoki pozíciót kínáló állások. Hiszen egy ilyen kezdéssel akár az egész jövőnket meg tudjuk alapozni. Az is nagyon tetszett, hogy a bérezés nem volt hétpecsétes titok. Így pedig még könnyebb volt kiszűrni azt, hogy számomra melyik munka lesz ideális.

Nagyon pozitív voltam azzal kapcsolatban, amit a Topiwork oldalán láttam és le is adtam a jelentkezésemet néhány helyre. Nagyon meg voltam lepődve, mikor rövid időn belül fel is kerestek, hogy még érdekel-e a meghirdetetett pozíció. Én persze rögtön igent mondtam és nemsokára már el is kezdhettem az új munkámat. Nagyon hálás vagyok a Topiwork oldalának, hogy megalapozta a karrieremet.