A váltóolaj majdnem megtréfált, de végül sikerült eljutnom a tanácsadásra, ami végül nagyon jó szolgálatot tett

Sokszor van olyan helyzet az életben, amit mi magunk nem tudunk megoldani, bármennyi is szeretnénk. Ilyenkor bizony jól jön valakinek a segítsége. Persze, ha nem vagyunk olyan büszkék, hogy nem akarunk segítséget kérni, mert sokak szerint az a gyengeség jele. Én bevallom, ha valami nem megy. Sok időnek elkellett telnie mondjuk ehhez, de rájöttem, hogy sokkal hamarabb meg tudom oldani a problémát, ha szakértő segítségét kérem. Lehet az akár egy barát, családtag, vagy tényleg egy olyan személy, akinek ez a hivatása. Idegen emberekben persze nehezebben bízik meg az ember, de néha kénytelenek vagyunk félretenni ezeket az érzéseinket.

Volt egy olyan pont az életemben, amikor úgy éreztem, hogy kicsit megrekedtem. Úgy értem, nem tudtam, hogyan tovább, mit is kellene kezdenem az életemmel. Persze voltak elképzeléseim mit szeretnék, de jó lett volna, ha valaki kicsit rávezet, mi is lenne a helyes út a számomra. Az egyik barátnőmtől hallottam arról, hogy létezik olyan, hogy életvezetési tanácsadó, más néven coach. Eddig az életemben nem hallottam róla, de utána olvastam a neten és abszolút arra volt szükségem, amit ő nyújtani tudott. Ajánlottak is nekem egy hölgyet, aki ezzel foglalkozik, így be is jelentkeztem hozzá. Bepattantam a kocsiba, hogy a megbeszélt időpontra oda érjek a találkozóra. Menet közben vettem észre, hogy a váltás elég nehézkes és közben kissé recsegő hangot hallat a váltó. Még volt egy kis időm, így gondoltam inkább gyorsan beugrok a bátyám műhelyébe, és inkább megnézetem, biztos, ami biztos, hiszen nem szerettem volna, ha a dugóban lerobbanok, vagy ki tudja, mi történik. Kiderült, hogy igazából semmi komoly baja nem volt szerencsére, csak a váltóolaj volt kifogyóban. Még szerencse, hogy van autószerelő a háznál. A bátyám például világ életében, kiskorától kezdve tudta, hogy autószerelő akar lenni, nem úgy, mint én, aki életvezetési tanácsokra szorul. Nagyon jó kis műhelyt alakított ki magának, nagyon ügyesen és jó árakon dolgozik, sokan járnak is hozzá.

Tudja tartani a kedvező árakat, hiszen az anyagok beszerzésére már van egy jól bevált helye, ahonnan vásárol, ha van ideje, személyesen szerzi be, ha nincs, akkor pedig az interneten rendel. Már nekem is mutatta ezt a weboldalt, szoktam vele én is alkalmanként nagyon szuper kocsi ápoló sampont rendeltetni, illetve kárpittisztítót és kárpit szagtalanítót is, ugyanis a kutyám sűrűn látott vendég az autóban. Ezek teljesen semlegesítik a szagot, nagyon profi termékek. Aki hozzá jár, az biztos lehet benne, hogy minőségi anyagokat használ, hiszen csak Valvoline, Castrol vagy Mannol termékeket rendel, amik garantálják a minőséget. Általában attól függ, hogy milyen akciók vannak az oldalon, mert rendszeresen vannak, ő ezt mindig szokta figyelni. Még sose fordult elő, más web áruházakkal ellentétben, hogy elfogyott a rendelt termék, mindig időben és a rendelt mennyiséget kapta meg mindenből. Számára is fontos a megbízhatóság, tőle is ezt várják el. Ez is a profizmus része. Mindig az elvárt minőséget nyújtani megfizethető áron, apró betűk nélkül. Nem csak autókkal, hanem motorokkal is foglalkozik, de mivel ez az oldal motorokhoz való kenő-és adalékanyagokkal is foglalkozik, így ezekhez is be tudja szerezni a szükséges dolgokat. Sőt, még a fűnyírónkba is innen rendelte a múltkor az olajat. Nagyon megkönnyíti a dolgát, hogy nem kell több helyre rohangálnia az anyagokért, főleg, mivel rendszeresen be van táblázva, szerencsére megy az üzlet.

Szeretném én is azt csinálni, amit szeretek, és a bátyámhoz hasonlóan jó lenne, ha a munkám lenne a hobbim, mert akkor soha többet nem kellene dolgoznom a klasszikus értelembe véve. Végül eljutottam a tanácsadásra, egy kicsivel közelebb kerültem talán az elképzelésemhez, de azért kell pár alkalom, míg teljesen kirajzolódik előttem az út. Nem bántam meg, hogy segítséget kértem, sőt tudom ajánlani mindenkinek, aki nem egészen találja a helyét. Nem szégyen az, ha az ember segítségképpen kap egy kis lendületet ahhoz, hogy elinduljon a helyes úton.