Gyógyszeren összeveszni?

Van két ismerősöm, akik pár évvel ezelőtt összeházasodtak. Nagyon szép pár, mindenki azt mondja, hogy teljesen összeillenek. Minden következett szépen sorjában. Először csak randizgattak, aztán amikor már egy ideje együtt voltak, akkor össze is költöztek. Megkérte aztán a lány kezét, amit házasság követett. Minden nagyon szép volt, amikor aztán egy idő után minden kis apróságon elkezdtek veszekedni. Még olyanokon is, aminek aztán végképp semmi értelme nem volt.

Nem tudtam, hogy mi lehet a gond. Megunták volna egymást, már egymás idegeire mennének és nem tudják egymás elviselni? Elég szomorú volt a dolog, mert amikor összegyűltünk közösen a barátokkal és ők valami butaságon veszekedni kezdtek, egyből mindenki hangulatát lehúzták. Nem volt ez így jó, ezt mindenki látta, így aztán tanácsadásra mentek. Sokáig jártak oda, mert nem tudtak semmin sem megegyezni és semmin sem tudtak dűlőre jutni. A tanácsadások sem telhettek el néha anélkül, hogy valamin ne vesztek volna össze.

Legutóbb az volt a gond, hogy Peti nem oda tette vissza az eurovit multilong tablettát, ahova való volt és ezen Kriszti teljesen kiakadt. Veszekedni kezdtek, hogy Peti miért ilyen trehány, miért nem tud rendet tartani a lakásban, és ne legyen már olyan lusta, hogy a gyógyszert csak úgy lerakja az asztalra, ahelyett, hogy betenné a helyére. Aztán végül is valahogy sikerült a végére a tanácsadónak békét teremtenie, mielőtt ők végképp egymás idegeire mentek volna. A tanácsadó persze tudta, hogy mi a gond, de szépen lassan szerette volna őket rávezetni, hogy aztán ők is belássák, hogy butaság, amit csinálnak és kicsit oda kellene figyelniük egymásra, nem csak a saját problémáikra fókuszálni.

A gyógyszer náluk egyébként is mindig egy központi téma, hiszen Kriszti akkor is gyógyszert venne be legszívesebben, ha megfájdul a kisujja. Ő úgy gondolja, hogy mindenre ez a megoldás. Nem véletlenül találták fel a gyógyszereket. Azok azért vannak, hogy bevegyük őket, amikor szükség van rá. Én kicsit másképpen gondolkozom, de azzal én is egyetértek, hogy az eurovit multilong tabletta tényleg hasznos és jó, ha ott van minden háztartásban. Vitaminokat tartalmaz, ami az immunrendszerünket erősíti, amire nekem speciell nagyon szükségem van, mert egy egyszerű megfázással is küzdök akár két hétig. Ami nem csak azért nem jó, mert addig is beteg vagyok, hanem azért is, mert így dolgozni sem tudok menni és semmit sem tudok csinálni.

Nem tudom, hogy ez miért van, pedig amikor beteg vagyok, akkor én is szedem az előírt gyógyszereket és amúgy is, a vitaminokat minden nap beszedem és még így is  van olyan hogy akár a legnagyobb hőségben a strandon is képes vagyok megfázni. Vajon ilyen mással is előfordul, vagy csak én vagyok ilyen bénácska?

Emlékszem, amikor kiseb voltam, egyszer anyukámékkal elmentünk valahova nyaralni. Elmentünk a strandra, és nagyon élveztem. Lubickoltam a vízben, ettem a fagyimat és homokvárat építettem. Másnapra meg is fáztam. Gondolom attól, hogy vizesen a szélben futkároztam. De egyúttal le is égtem. Úgyhogy feküdtem az ágyban, tejfölös háttal, közben percenként fújtam az orrom. Vicces látvány lehetett, legalább is anyukámék jót mosolyogtak rajta. Kár, hogy akkor nem készült erről fotó, pedig biztos nagyon előnyös lett volna.

Éppe ezért, amiért az immunrendszerem eléggé gyenge, minden nap beveszem az eurovit multilong tablettát, mert szükség van arra, hogy az ember hozzájusson a megfelelő vitaminokhoz, így kevésbé lesz beteg és az immunrendszere is megerősödik. Nálunk a családban mindenki ezt szedi, és senkitől nem hallottam volna még, hogy panaszkodott volna a tablettára. Nálunk mindig kétszer több van belőle, hogy sose fogyjunk ki belőle. Van azonban egy webshop, ahonnan gyógyszert is lehet rendelni. Mi elég gyakran használjuk a gyógyszer vásárlásnak ezt a módját és nagyon kedveljük. Gyorsan kiszállítanak mindent, az árak is nagyon korrektek és idáig sosem volt probléma ezzel. Remélem, hogy ezután sem lesz!

Sőt, azt is remélem, hogy többet Peti és Kriszti nem fognak butaságokon összeveszni, és kockáztatni ezzel a házasságukat. A tanácsadás náluk bevált, rávilágított nekik, hogy mi a problémájuk és azt sikerült is megoldaniuk!