Elektromos fűtés vélemény? A tanácsadó mindent elmondott róla

Pénzügyi tanácsadásra mentünk és az elektromos mennyezetfűtésről kaptunk egy csomó infót.

Hogy sikerült ezt összehozni? Mindenképp bele akarunk vágni a házikónk felújításába, és a rendelkezésünkre álló hitelkeretekről szerettünk volna első körben tájékozódni, hogy tudjuk, milyen összeggel számolhatunk és ebbe mi fér bele.

Majd a tanácsadó irodájába lépve döbbenten tapasztaltuk, hogy nagyon kellemes meleg van, de sehol egy radiátor! És éreztük, hogy nem padlófűtés van.

Csodálkozó, körbetekintgető pillantásainkat látva a fiatalember mosolyogva közölte, hogy mennyezetfűtés van beszerelve. Mi meg csak döbbenten néztünk. Ilyen is van? Hogyan, miért, megéri, jobb, mint a padló?

A srác elnevette magát. Elektromos fűtés vélemény ? Nem feltétlenül jobb a mennyezetfűtés, mint a padlófűtés, de a legegyszerűbb, legkézenfekvőbb előnye, hogy a mennyezetet, a padlóval és a falakkal ellentétben, teljes egészében be lehet borítani fűtőszőnyeggel, és ezzel már nő a hatékonysági fok. Mert a padlóra a beépített szekrények, hatalmas gardróbok alá felesleges fűtőszőnyeget rakni, de így nyilván kisebb a fűtési felület, lassabb a felfűtési folyamat.

Persze felmerül az emberben jogosan a kérdés: a meleg levegő nem felfelé száll? Akkor mire jó a mennyezetfűtés? Hát, arra, hogy a meleg levegő száll felfelé, nem pedig a meleg. És ez miért jó? Azért, mert a padlófűtés, falfűtés, mennyezetfűtés mind ugyanazzal a fűtőszőnyeggel, és technikával dolgozik: mégpedig sugárzó hővel. Ez a fűtési módszer igazából a napsugarakat koppintja: nem a levegőt fűti, hanem közvetlenül a testünket. Ismerős az érzés, amikor egy hideg téli napon kiállunk a napra, és pár perc alatt úgy érezzük, 10 fokot is emelkedett a hőmérséklet? Pedig a levegő ugyanolyan hideg, csak minket fűtenek a napsugarak. Így működik a mennyezetfűtés is.

A rendszernek számtalan előnye van: biztonságos, mert alacsonyabb hőmérsékleten működik, mint a radiátor, senki nem égeti meg vele a kezét. Hatékonyak, a már említett a sugárzó hő miatt – a hieg lakásba hazaérve sokkal hamarabb érzékeljük a fűtést, mint a radiátoros rendszerrel. Bárhová elhelyezhetőek a fűtőszőnyegek, úgy mint padló, fal, mennyezet, és úgy mint ház, lakás, társasház, épülő félben lévő ház, vagy akár ipari épület. Költséghatékony, ugyanis a gázalapú rendszernek már a beszerelése drágább, a fenntartása pedig még inkább, hiszen évente át kell nézetni, és sokszor költeni is kell rá, míg a padló- vagy mennyezetfűtésre 15 év garancia van és nem igényelnek utókontrollt.

elektromos fűtés vélemény

Ha pedig lehetőségünk van napelemre is beruházni mellette, akkor végképp verhetetlen árban.

Csak úgy zúgott a fejünk a sok infótól, amit a srác mondott. Gyorsan el is kértük a honlap címét, hogy hazaérve kérhessünk egy árajánlatot.

Ezek után megbeszéltük azt, amiért eredetileg jöttünk, és úgy tűnt, elég jó helyzetben vagyunk. Azt már mindenesetre tudjuk, hogy a top 3 prioritásban benne lesz az elektromos fűtés és a napelem.