A tárhely bérlés néha gazdaságosabb,mint a saját tárhely kialakítása

Amikor az emberek weboldalakkal, a működtetésükkel kapcsolatban kérnek tőlem tanácsot, be kell, hogy valljam, egy kicsit bajban vagyok.

Általában ahhoz, hogy egy átfogóbb képet kapjanak a tárhely bérlés lehetőségeiről a bérléskor szem előtt tartandó szempontokról, az SSD tárhely bérlés, tárhelycsomagok – RackForest oldalt szoktam nekik ajánlani.

A tárhely bérlésre alapvetően akkor van szükség, hogyha a cég nem tudja biztosítani a megfelelő technikai hátteret a weboldal működtetéséhez. Ahhoz, hogy egy weboldal a legjobban működjön, meg kell teremteni azokat a technológiai háttereket, amikkel elérhető ez az optimális működés.

Mindig fel kell készülni arra, hogy a legforgalmasabb napokon hány látogatót várunk a honlapra, és aszerint kell megtervezni mindent, hogy ezt a látogató számot bármelyik napon, akár folyamatosan is ki tudja szolgálni az oldal.

Különben jönnek az olyan esetek, amikor nem tölt be az oldal, amikor akár 10 percig is nézhetjük, hogy csak tölt, forog a kis karika, de nem történik semmi.

Ezért fontos, hogy egy vagy több honlap üzemeltetésének mindig a legoptimálisabb technológiai feltételekkel kezdjünk neki.

De miért is fontos ez annyira?

Persze, nem arról van szó, hogy az ember nem tud várni pár percet, hogy betöltődjön az oldal. Inkább azzal van ezesetben a gond, hogy nem egy alkalommal kell egy pár percet várni, hanem sokkal inkább folyamatosan. Bármire is kattintunk az oldalon, arra újabb perceket kell várni.

Nekem néha már az is gondot okoz, mikor a busz indulásáig még 2-3 percet kell várnom. Akár egy perc is nagyon soknak tűnhet, főleg, ha otthon, a gép előtt várva töltjük. Az ilyen helyzetekben jó, ha olyan tárhelyünk van, ami ki tudja szolgálni a honlap látogatóinak az igényeit.

Ha mindig a maximum kapacitással számolunk, akkor nem fogunk csalódást és kellemetlen perceket okozni a weboldal látogatóinak sem.

Sajnos sokan vannak, akik nem tuják ezt kivitelezni, mert nincsen meg a megfelelő technológiai hátterük. Bérelni sokkal olcsóbb néha, illetve sokkal célravezetőbb is. Így anélkül, hogy a saját állományunkat kellene újra tervezni, sokszor bővíteni tudjuk a tárhelyünket. A rackforest oldalnak pedig ügyfélszolgálata és rendszergazdája is van, így ha valami probléma merül fel, azt azonnal ki is tudják javítani, nem nekünk kell megoldás után kutatnunk.