A lakásbiztosítás mindig fontos

Már egy ideje tanácsadással foglalkozom, és sokan sokféle gonddal jönnek hozzám. Azt kell, hogy mondjam, hogy a legtöbb baj előre tervezéssel megelőzhető lenne. De az emberek kevésbé hajlamosak előre gondolkodni, inkább akkor kérnek tőlem is segítséget, amikor már megvan a baj. Például találkoztam egy olyan párral is, akiknek a lakása leégett, és oda lettek az értékeik. Na most ilyen esetekben nagyon fontos, hogy legyen az embernek biztosítása. Erre célzok akkor, amikor azt tanácsolom mindenkinek, hogy előre kell tervezni.

Az otthonod a várad. Ez egy biztonságos hely, ahol pihenhet és emlékeket szerezhet a barátaival és családjával. Ez is az egyik legnagyobb befektetése. Ezért fontos, hogy ingatlanát a biztosításával védje.

Az ingatlantulajdonosok több mint 90 százaléka legalább valamilyen biztosítással megóvta otthonát. Ez továbbra is otthonok ezreit nem biztosítja, és természeti katasztrófa vagy más tragikus események esetén súlyos pénzügyi veszteségek kockázatát jelentheti. Így elengedhetetlen a háztulajdonosok biztosítása. Ez védi otthonát és más vagyont.

Még a legalapvetőbb otthon biztosítás is védi az ingatlanát a különféle lehetséges veszélyekkel szemben, ideértve a tűz, a vandalizmus, a szélsőséges időjárást (tornádók, hurrikánok, erős szél, jégeső) és egyebeket.

A károsodás vagy a megsemmisítés mértékétől függetlenül így pénzt takaríthat meg tervezetlen körülmények esetén. Ezen kívül, ha otthona egy katasztrófa bekövetkeztét követően lakhatatlannak tekinthető, a kiegészítő megélhetési költségek fedezése által hozzájárulhat az ideiglenes megélhetési költségek megfizetéséhez, amíg ingatlanát javítják, vagy miközben alternatív menedékhelyet keres.

Egyes biztosítások a személyes tárgyak, például bútorok, készülékek, ruházat és egyéb költségek visszatérítését is kínálják.

Védi a felelősségét, és alapvető juttatásokat tartalmaz. Nemcsak a strukturális kérdésekre terjed ki, hanem néhány biztosítás védelmet is nyújthat, ha a vagyonának károsodása miatt pert indítanak.

Például, ha egy szomszédos gyermek úgy dönt, hogy átszökik és úszik a hátsó udvar medencéjében, és akkor megsérül, amikor véletlenül megcsúszik, akkor jogilag felelőssé válhat. A felelősségbiztosítás részeként segíthet a szükséges orvosi számlák, jogi díjak és még az elveszett bérek megfizetésében is.

Ezenkívül ez a lehetőség segít megőrizni otthona tőkéjét. Például, amikor otthona felújítását és javítását végzi, az érték növekszik. Az ilyen fejlesztések tükrében megfelelően frissített biztosítás megóvja befektetéseit.

A hitelező megkövetelheti a biztosítást. Noha nem állami követelmény, manapság több hitelező megköveteli, hogy a háztulajdonosok igazolják a biztosítást. Ennek oka az, hogy megvédi ingatlanát a súlyos időjárási viszonyok, tűz és még a vandalizmus okozta károktól is.

Egyes esetekben, ha nem vásárol biztosítást (vagy nem tart fenn megfelelő fedezetet), a hitelező megvásárolhat egy kötvényt a nevében, és hozzáadhatja a költségeket a havi kifizetésekhez. A hitelezők általában nem vásárolják a legjobb ajánlatokat. A lakosság véleményével ellentétben a biztosítás megfizethető. Vannak lehetőségek a legtöbb költségvetés kielégítésére.

Mikor mérlegeli a megfelelő biztosítást az ön és családja számára, fontos figyelembe venni, hogy mi történhet, ha nem biztosított. A legtöbb háztulajdonos számára a katasztrófaesemény következményei pénzügyi következményekkel járnak. Ezen okok miatt és még sok más miatt a kockázat egyszerűen nem éri meg.

Otthonod az egyik legértékesebb vagyona. Az összes holmiját, emlékeit és kényelmét tartalmazza. Ezért a teljes biztonságának biztosítása az egyik legfontosabb dolog, amit megtehet.

Tudjuk azonban, hogy a bevezetett legjobb védelmi intézkedések ellenére továbbra is fennáll a lopás, a károk és a természeti katasztrófák kockázata, amelyet soha nem tudunk teljes mértékben kiküszöbölni. Ezek a dolgok befolyásolhatják életünket és egynél több módon elpusztíthatják otthonainkat. Ha meg szeretné védeni otthonát, ha ezen problémák bármelyike ​​felmerül, akkor biztosításra van szüksége.

Noha a lakásbiztosításra nincs jogi követelmény, ha jelzálogkölcsönt szeretne szerezni, vagy újra jelzálogkölcsönöket kíván venni, a szolgáltatók ragaszkodhatnak ahhoz, hogy legalább az épületek fedezetét vegye igénybe az ön számára. Ennek oka az is, hogy ők is veszélyben vannak, mivel pénzüket az ingatlan ellen biztosítják.

A házbiztosítás olyan befektetés, amelyet azért vállal, hogy megvédje otthoni és családi kényelmét. Kétféle formában érhető el: épületbiztosítás és tartalmi biztosítás, vagy választhat egy átfogó tervet, amely mindkettőt magában foglalja. A lakásbiztosítás bizonyos összegű fedezetet kínál, amelyet felhasználhat otthonának újjáépítésére, ha katasztrófa üt be.

Az otthona messze a legértékesebb dolog, amely a birtokában van, és sokan évekig megtakarítanak érte. Biztosítás nélkül nem valószínű, hogy megengedheti magának, hogy megtérítse az esetleges károkat, amelyek tűz vagy árvíz következtében merülhetnek fel, ezért fontos.

Ez az ország nem hajlamos a szélsőséges időjárásra, mint például hurrikánok vagy tornádók, de a viharok rendszeresen pusztítanak télen. A természeti katasztrófák elpusztíthatják otthonát, és az újjáépítés soha nem könnyű feladat. Tehát, bár ezeket a katasztrófákat nem lehet megelőzni, sőt néha még nem is előre lehet előre jelezni, továbbra is fontos, hogy otthonát biztosításokkal védje, amelyek fedeznek egy ilyen eseményt.

Az épületek biztosításán túl biztosítani kell azt is, hogy tartalmi biztosítással rendelkezik az értékes vagyonához, például ékszerekhez, festményekhez vagy bútorokhoz. Az összes biztosítási kötvény különbözik, és mindig gondosan ellenőrizze a szerződést, hogy megbizonyosodjon arról, hogy tudja-e, amit fedezett.

A szokásos szabályzatnak ki kell terjednie a tűz, a szél, a jégeső, a robbanás, a füstkár és a bűncselekmények, például a vandalizmus által okozott károkra. Az épületbiztosítás fedezi az ingatlan szerkezetét, beleértve a padlókat, a festett falakat és a szerelvényeket, amelyek például radiátorok, fürdőkádak és zuhanyzók. A másik biztosítás az otthonában található összes tárgyra vonatkozik: laptopok, elektromos tárgyak, bútorok, ékszerek, képek és így tovább. Néhány biztosítás a kerékpárokra és a mobiltelefonokra is vonatkozik. Ez a biztosítás fedezi a tűz károkat és betöréseket is. Ez fedezheti a véletlenszerű károkat és a tárgyak eltulajdonítását is, ha nem tartózkodik otthon. Vagy fizeti az árucikkek cseréjét, vagy az elem piaci értékét.

Mint a legtöbb dolog, a legjobb, ha ellenőrzünk minden olyan dolgot, amelyben nem vagyunk biztosak vagy a kezdettől fogva nem értünk teljes egészében, ahelyett, hogy további problémákat kockáztatnánk. A biztosítás napi nyugalmat kínál, lehetővé téve, hogy aggódása nélkül élvezze az ingatlanát. És éppen most van egy lakásbiztosítás akció online, és így jó áron lehet biztosításhoz jutni. Ha pedig a tanácsomat kérik, akkor azt szoktam mondani, hogy az ilyen lehetőségeket meg kell ragadni. De ha valakinek már van lakásbiztosítása, akkor is érdemes megnézni, hogy a réginél nem talál már valaki egy olyan újat, aminek jobbak a feltételei. Meg ahogy említettem, ha a lakásban valamilyen nagyobb változás történik, akkor a biztosítás feltételei is megváltoznak. Például egy nagyobb felújítással megváltozhatnak már a feltételek.

Ha mindezeket a dolgokat átgondolja valaki, akkor máris előrébb van abban, hogy megóvhatja az otthona és a vagyona biztonságát.