Hajápolási tanácsok 5 percben

Mindig kisfiús frizurát viseltem, a fodrászom agymenése az volt, hogy ettől majd megerősödnek a hajszálaim és milyen jó lesz nekem, anyukám meg persze mindig elhitte. Aztán amikor már magam döntöttem arról, mit viselek a fejemen nyomban elkezdtem növeszteni a hajamat. Először csak vállig ért, aztán lapockáig, aztán ahogy teltek múltak az évek lapockáig, most pedig már egészen derékig és szépen lassan elkezdett a baráti társaság a csodájára járni. Nem törik, nem hullik, egyszerűen csak szép, egyenes. Mégis mi lehet a titkom?

Nos, a varázs nem nagy dolog, nem teszek vele lényegesen többet, mint például édesapám a rövid ősz hajával: megmosom heti kétszer, havonta kap egy kis pakolást és amikor már úgy érzem, hogy eljött az ideje, vágatok belőle egy kicsit. És mégis hogy marad ilyen egyenes? Hát, egyrészt mázlista vagyok a genetikát illetően, másrészt a legjobb eszközök állnak a rendelkezésemre. A hajvasaló vásárlás – Bestmarkt felületen például az egyik legjobb döntésem volt. Ugyan nem szükséges napi szinten használnom ilyen eszközt, mégis, a hajra gyakorolt roncsoló hatása miatt nagyon fontosnak tartottam, hogy a lehető legjobb minőséget vehessem meg. Ebben a webshopban pedig rengeteg terméket találtam, na meg persze egy összefoglaló kisokost is arról, hogy egyáltalán mik közül választhat az ember a piacon.

Első körben azt tudtam meg, hogy a hosszú hajam miatt érdemes minél szélesebb fejjel rendelkező gépet vennem, hogy minél szélesebb felületen, minél hatékonyabban simíthassa a hajamat, minél kevesebb idő alatt. A következő nehézséget talán az jelentette, hogy milyen bevonatú eszközt válasszak. Létezik egyrészt teflonos, amely segít megakadályozni, hogy leragadjon a hajon a mindenféle hajápolási szer és kozmetikum, ezáltal nem lesz kellemetlenül ragacsos a hajunk. Ennek egy továbbfejlesztett verziója egyébként a teflonszálas megoldás. Létezik még kerámia bevonatú hajvasaló, amire jellemző a rendkívül egyenletes hőeloszlás, ezáltal a lehető legkevésbé károsítja a hajunkat. Egy kiemelt kategóriája ennek a típusnak az, amely még gyémánt bevonatot is kapott, az ilyen eszközök élettartama a bevonatnak köszönhetően nagyon hosszú. Kapható még a piacon titán bevonattal rendelkező eszköz, aminek jó hőtartó képessége van és tapadás mentesen vasalhatjuk vele hajunkat. Léteznek még ionizáló felülettel rendelkező hajvasalók, ilyen például a turmalinos. Ezek azért nagyon jó megoldások, mert a negatív ionizáló hatásuknak köszönhetően a haj nem válik elektromosan töltötté, egyszerű hétköznapi nyelven mondva tehát nem fog szállni.

A bevonaton kívül nagyon fontos a hőfok és annak szabályozhatósága, ezt ugyanis a hajszálak vastagságához érdemes belőni és ez felel azért, hogy ne károsodjon a hajkoronánk. A jó hőfokszabályzás mellett lehet még különböző extrákat is felfedezni, léteznek például gőzölős hajvasalók, amelyek valójában a gőz erejével dolgoznak, ezáltal nem károsítják a haj szerkezetét, vagy legalábbis sokkal kisebb mértékben teszik azt. Mivel Magyarországon különösen kemény a víz, érdemes ezeket az eszközöket desztillált vízzel használni, hogy minél hosszabban elkerülje őket a vízkő és ezáltal hosszú életűek lehessenek. Ha pedig nem a hagyományos módon szeretnénk egyenesíteni a hajunkat arra is van már megoldás, választhatunk például egy hajformázó kefét, amely hasonló hatást képes elérni, vagy akár még más egyéb funkciókra is remekül alkalmazható.

Így végül egy olyan gépet választottam, ami kimondottan dús, hosszú hajú nőknek ajánlott, 25 mm-nél szélesebb vasaló felülettel rendelkezik, 150-230 fokig képes melegíteni, na és persze maximális értékelést kapott attól a több száz fogyasztótól, aki szavazott az oldalon. Ez persze azt vonta maga után, hogy nem a legolcsóbb terméket választottam ki, de azt gondolom, hogyha a saját egészségünkről van szó, nem szabad spórolni, azt kell választani, ami a legjobb nekünk. Ezentúl mindig a BestMarkt webshopja lesz az első ahol körülnézek, mert mindent megtaláltam egy helyen, csupa-csupa hasznos információval kiegészítve és roppant egyszerűen ment a hajvasaló vásárlás.