Tanácsok lakáseladásnál, e-tanúsítvány

Kevés olyan helyzet van az életben, amikor nem jön jól valakinek a tanácsa. Az ember közösségi lény, ezért az egyének tanulása elkerülhetetlenül épül a többi emberrel való kommunikációra. Szinte mindent úgy tanulunk meg az életben, hogy valaki, aki már tájékozottabb a dologban, segít nekünk az elején eligazodni, tanácsot ad, hogy mit hogyan érdemes csinálni. Így kezdődik az élet is, a szüleink a legapróbb kis dolgoktól a legnagyobbakig a nevelés révén megtanítanak minket élni, és akkor is jótanácsokkal igyekeznek minket ellátni, ha már felnőttünk.

Ez a hibák létrejötte közben különösen érvényes. Mindannyian hibázunk néha. Vagy csak simán elfelejtünk valamit, amit meg kellett volna tenni. Ilyen az is, ha éppen el akarsz adni egy házat, de nem állítasz ki róla e-tanúsítványt. Az az érdekes, hogy ezzel sokan lehetnek így, mert van olyan cég, ami direkt arra szakosodott, hogy 24 óra alatt állítson ki ilyeneket, bármilyen plusz tarifa nélkül.

Mennyibe is kerül egy ilyen tanúsítvány kiállítása? Itt tudod megnézni részletesen: https://www.e-tanusitas.eu/energetikai-tanusitvany-arak/

Az a jó, hogy rugalmas munkavégzéssel dolgoznak, tehát hétvégén és esti órákban is ki tudnak jönni felmérni a ház állapotát, ezért ha nagyon meg vagy csúszva a dologgal, úgysincs még nagy probléma. Ha úgy adódik, hogy éppen csóró vagy, az sem baj, mert reggel 8 és este 8 között tudsz kérni tőlük ingyenes visszahívást! De egyébként a honlapjukon élő chates ügyfélszolgálat is van, szóval ha olvasod az infókat, és valamit nem értesz, akkor egyből írás formájában is tudsz hozzájuk fordulni.

Az áraik egyébként tényleg nem magasak, egy lakás tanúsítványának kiállítása már bruttó 14 ezer forintból meg tud történni. Ugyanez egy ház esetében már bruttó 19 ezer forinttól lehetséges. Ám azt figyelembe kell venni, hogy ha éppen nem egy rendes házról van szó, hanem egy 50nm-nél kisebb hasznos alapterületű épületre, ami nem állandó otthonnak van szánva, arra például nem kell tanúsítvány. Ugyanez a helyzet egy kvázi nyaraló esetében, amit évente 4 hónapnál többre nem szoktak használni.