A tanácsadó cégnek mindig szüksége van nyomtatóalkatrészekre

Egy nagy tanácsadó cégnél dolgozom, mint irodai ügyintéző, vagyis inkább mindenes.

Ez nem igazán egy cég, sokkal inkább cégcsoport, többféle tanácsadással foglalkozunk ugyanis, és minden szakág, típus, egy külön kis cég a csoporton belül. A helyszín és a név ugyanaz, csak mindenkinek benne van a szakterülete a nevében. Foglalkozunk napelem és padlófűtés felméréssel, értékesítéssel, biztosítási tanácsadással, meg hasonlók. Egy nagy irodaházat bérel a cégcsoport, és kb. minden cég 1-1 szintet birtokol. Az én feladatom esetleges a kommunikálás segítése a cégek között, és minden irodai apróság: posta, email, befizetések elintézése, és persze a nyomtatókhoz mindenféle alkatrész biztosítása.

Hiszitek vagy sem, sokáig ez volt az egyik legnagyobb kihívás a munkámban. Minden irodában más márkájú, és már típusú ugyanis a nyomtató, és némelyik cégnek még arra is van gondja, hogy csak egy bizonyos papírfajtát hajlandó használni. Ez azt jelenti, hogy a kb. 5-6 cégre jut 15 különböző nyomtató, kb. 5 különféle papír, és akkor a reklámosztálynak még extra méretű és minőségű papír kell a plakátokhoz és a szórólapokhoz. Az elején legalább 5 különböző üzletből tudtam beszerezni mindent, ami kell, és ez napokat vett el az életemből. Amióta azonban rátaláltam a https://nyomtatoalkatresz.hu/papir weboldalra, azóta minden szép és jó.

Ezen az oldalon ugyanis annyiféle nyomtatóval kapcsolatos terméket forgalmaznak, hogy az embernek tátva marad a szája. Sok webshop 1-1 márkára van specializálódva, kihegyezve, ami egy részről nyilván logikus, csak a számunkra pont nem megfelelő. Itt azonban papírból kapásból két márkával találkozhatunk, az EPSON-nak például számtalan fajtájával.

Bizonyos papírokat méretre vágva árusítanak, másokat tekercsben. Találhatunk például matt papírt, A3 és A3+ és A4 méretben, 50 lapos kiszerelésben, pigmentált tintához. Bond papírt, ami egy robusztusabb papírfajta, grafikai tervezéshez kiváló; ezt 3 különböző méretű tekercsben árusítják. A Bond papírnak a Satin típusát is megtaláljuk itt, gyorsan szárad, és jó a fedőképessége; szintén 3 méretű tekercsben vásárolhatjuk meg. A sima fehér bond papír mindennapos tervezéshez tökéletes, ezt már 4 különböző méretű tekercsben árusítják.

Van az Epsonnak újrahasznosított papírból készült terméke is, ez kétoldalas és bevonat nincs rajta. Kizárólag A4-es méretben forgalmazza a https://nyomtatoalkatresz.hu/papir weboldal, 500 lapos kiszerelésben. Van felsőkategóriás rajzpapírjuk is, szintén ebből a márkából, amit mondjuk a cégünk egyik részlege sem használ, de volt már olyan kérés, hogy a gyerekeknek rendeljek a suliba, természetesen a céges rendeléstől függetlenül.

Ezenkívül még 100 százalékban gyapot alapú papírja is van az Epsonnak, ez is tekercsben érhető el, színe élénkfehér, és lenyűgöző kontrasztot lehet elérni vele.

Ebből a gyapotos fajtából elérhető olyan is, amely nem tartalmaz optikai fehérítőt. A súlyuk fixen 340 gram per négyzetméter.

Az eddig felsorolt termékek mind tintasugaras nyomtatókhoz való, de természetesen gondoltak a lézersugarasokra is. Az Epson color lézersugaras nyomtatókhoz való papírja elérhető A4-es méretben, 1000 lapos kiszerelésben, vagy A3+ méretben, 1250-es pakkban. Ezek bevonat nélküli, fehér felületű papírok, selymes fénnyel.

Kapható ebben az áruházban az Epson commercial modellje, mely hű társunk a mindennapos nyomtatásban, tekercses verzióban.

Ezenkívül optikailag tiszta fóliát forgalmaznak, mely az Epson fehér színű tintájával tökéletesen alkalmazható – ez is tekercses kiszerelésben áll a rendelkezésünkre.

Kedvelt papírfajta még a cégnél az enchanced matt papír, mely kapható A2-es, A3+ és A4 méretben is. A posterboard papírt pedig előadásokhoz szoktuk használni, kiállításokhoz szoktuk használni, merevsége ugyanis tökéletesen alkalmassá teszi a feladatra.

Elképesztő ez a sokféle papír, igaz? És még a felénél sem járok a felsorolásnak… A napelemesek például az Ecopixelre esküsznek, ha fotópapírról van szó, az ugyanis újrahasznosított műanyagból készül, ha jól tudom, és ők a szakterületükből adódóan kiemelkedően fontosnak tartják a környezetvédelmet.

Azért is szeretem ezt a céget, mert a kiszállítás, visszavonásig, minden tételre ingyenes. Tehát ha csak az otthoni nyomtatóba szeretnék egy adag papírt vagy tintát rendelni, ugyanúgy ingyenesen kiszállítják, mint a hatalmas céges rendeléseket. Ezen kívül, már két darab vásárlása esetén adnak mennyiségi kedvezmény, ami szerintem igen kivételes, nem sok üzletben találkoztam ilyennel. A termékek mellett mindig jelzik, hogy azonnal elérhető-e, amelyik igen, azt másnap ki is szállítják, ha délig leadod rendelést! Választhatunk házhoz szállítás és csomagpont között, általában az előbbit szoktam választani, de előfordulnak olyan napok, amikor egész nap a postán vagyok, vagy más, külsős elintéznivalókkal vagyok elfoglalva, hogy inkább csomagpontra kérem, és onnan a céges kocsival viszem be az irodába.

Persze, nem csak a papír szokott kifogyni a részlegek „háztartásából”, hanem természetesen a toner és a tintapatron is. Szerencsére a https://nyomtatoalkatresz.hu/papir oldalon szinte minden kapható, ezeken felül még lézerkellékek is.

https://nyomtatoalkatresz.hu/papir

Tonert például 13 különböző márka nyomtatóihoz forgalmaznak, ami nekem, mint már említettem, hatalmas segítség. Az irodák 15 nyomtatója között ugyanis összesen 3 egyforma van. De így nagyon egyszerű dolgom van, a Toner menüpont alatt csupán ki kell választanom az adott márkát. Azon belül sorozatok szerint vannak rendezve a típusok, és ha megvan a megfelelő, már csak egy kattintás, és rögtön láthatóvá válik az elérhető, kompatibilis alkatrészek listája. Bizonyos típusú nyomtatókhoz forgalmaznak gyári és utángyártott tonereket is, részlege válogatja, hogy ki melyikre esküszik. Az utóbbi ugye egy sokkal gazdaságosabb megoldás, és sosem volt még panasz a minőségére. A korábban említett mennyiségi kedvezmény itt is érvényes, ezért mindenkinek 2 adagot szoktam rendelni mindig, úgyis gyorsan elfogy, a rengeteg tájékoztató és szerződés nyomtatása miatt.

Van egy klassz kis táblázatom, amiben fel van írva, hogy melyik részleg, milyen márkájú és típusú nyomtatókkal rendelkezik, így ha küldenek egy emailt, hogy kéne toner, akkor nem kell ide-oda rohangálnom, hogy megnézzem, pontosan milyen kell. Hogy milyen papírt szeretnének, azt mindig megírják, mert előfordul, hogy változik, és ennyi mindent már én sem bírok fejben tartani.

Előfordul, hogy festékszalagra, vagy valamilyen lézerkellékre van szükségük, szerencsére az is található az oldalon, ilyenkor mindig velük egyeztetve rendelek. Több márkához találunk dobot és fixálót is, némelyikhez még transzfert is.

Sosincs olyan, hogy valaki nem tud egy nyomtatványt papíralapon az ügyfél rendelkezésére bocsátani, és olyan sem, hogy egy grafikont csak fekete-fehérben tudunk megmutatni. Szórólapot is akármikor tudunk nyomtatni az érdeklődők számára, volt már olyan ügyfél, aki szeretett volna vinni belőle egy nagyobb mennyiséget a munkahelyére, és ezt is megoldottuk. Ez a gyors szállítási időnek is köszönhető, és persze annak, hogy mindenki időben jelzi, ha fogytán van valami a készletből.

Egyszóval, ez a weboldal teljesen kielégíti az irodák igényeit, az én munkámat pedig nagyban megkönnyíti – így a részlegek 100 %-ban a saját munkájukra, a tanácsadásra, az ügyfelekre tudnak koncentrálni.