Egy kis tanácsadás a kerti munkákhoz sem jön rosszul

Furcsa dolog, hogy mennyire önfejűek tudunk lenni. Sokszor kitalálunk valamit és csak azért is megcsináljuk. Mégis, néha olyan egyszerű lenne csak tanácsot kérni. Én is beleestem sokszor ebbe a hibába. Különösen akkor, ha a családomról volt szó. Mikor a konyhában vagyunk, apukám mindig segíteni akar nekem. Folyamatosan beleszól olyan apró dolgokba is, mint például, hogy miként vágom a hagymát.

Mostanában már szinte mindig elküldöm onnan, vagy elutasítom a segítséget, amit felkínál nekem. Miért is? Mert rájöttem, hogy amellett, hogy jó megfogadni mások tanácsait, az életünk néhány részét azonban érdemes nekünk felfedezni. Elvégre még egy olyan egyszerű dologban is, mint a hagyma vágása, lehet, hogy nekünk más preferenciánk van. De hogy legyen tanulsága az egész történetnek, mikor végre engedtem segíteni, tényleg hasznos módszert mutatott, amivel könnyebb lett a folyamat.

Az előző hónapban azonban végre én is meg tudtam lepni egy hasznos tanáccsal. Ráadásul egy olyan témában, amiről azt hitte apukám, hogy már biztos nem lehet újat mondani neki: a kert gondozásában. Egy lelkes, hobbiból kertész barátom javasolta nekem a Gazdabolt oldalát, hogyha bármit be szeretnék szerezni, ami kerttel kapcsolatos. Én rögtön kaptam az alkalmon, mert tudtam, hogy apámnak már hónapok óta gondjai vannak a vakondokkal.

Bizony, mindenki tudja, hogy milyen idegesítő tud lenni, mikor az ember hónapokon keresztül dolgozik azon, hogy szép legyen a pázsitja. De persze nem csak a vakondok miatt kell aggódni. Bár, ha őszinték akarunk lenni, akkor nem is igazán kell aggódni. Virágföld, tőzeg, talajkondícionáló Jó Áron van, ezen kívül is még számos terméket megtalálhatunk, ami sosem hátrány. Édesapám számára pedig külön előny. Persze nála nem olyan könnyű elérni, hogy bízzon egy oldalban.

vakondháló gyártó

Átküldtem a gépére a „vakondháló gyártó” kiírást, és rákerestünk az interneten. Az első helyen adta ki a Gazdabolt oldalát. Esküszöm, hogy láttam rajta, hogy már ettől is egy kicsit megkönnyebbül. Sajnos apa nem igazán bízik a netes boltokban, mert már volt pár rossz élménye velük. Itt azonban mégis azt láthattam, hogy egyre jobban mosolyogni kezd. Ez elsősorban nem az oldal választékának volt csak köszönhető, hanem annak, ahogyan kinézett az oldal. Általában gondja szokott lenni a navigálással ezeken a helyeken, itt azonban még ő is hamar megtalálta a részleget, amire a „vakondháló gyártó” felirat utalt.

Mondta, hogy nagyon tetszett neki, hogy az összes termék egy helyen volt összegyűjtve, ami az adott témába tartozott. Így össze tudta vetni őket és meg tudta állapítani, hogy melyik lenne a legjobb az ő kertjébe. Nem mondana le még így se arról, hogy néha elmenjen a rendes kertes boltjába, mert ott vannak a barátai. Ő se tudta azonban letagadni, hogy mennyivel kényelmesebb volt így böngészni a termékek között.

Ráadásul az árak is nagyon meggyőzően hatottak rá. Bizony, mivel a Gazdabolt egy netes üzlet, ezért kifejezetten olcsó árakat tud megengedni magának. Erre persze rájön a szállítási díj, mégis, szerintem ez teljesen elhanyagolható ahhoz képest, hogy mennyit spórolunk a termék árán. Meg is találtuk azt a vakondhálót, amire szükségünk volt és gyorsan beraktuk a kosárba. Pár adatot kellett csak kitölteni, majd el is indult felénk a termék. Fantasztikus volt látni néhány nap múlva az apám arcát, mikor már meg is érkezett a postára.