Mindenki külföldre vágyik

urban-205986_1280Valahogyan azt veszem észre, hogy egyre többen döntenek úgy, hogy külföldön keresnek megélhetést. Sajnos már nem csak dolgozni mennek ki az emberek, hanem sokan le is telepednek.

Sőt, már a magyarok is részt vesznek a külföldi tehetség kutató versenyeken. Múltkor egy zenekar volt, tegnap meg táncosokat láttam. Ez azért olyan borzasztó ránk nézve, hogy itthon nem futnak be szerencsétlenek, elengedjük őket, és számos alkalommal viszont külföldön pedig igen.

Egyre nagyobb a versenyfutás már a helyekért, és a munkákért. Ha valaki itthon szeretne valamit elérni, hét nagyon nagy dologban kell gondolkodnia, és olyanban, amiből nincsen 10 másik. Sokan belevágnak egy egy vállalkozásba, de egy vagy két év alatt bele is buknak.

Nem tudnám megmondani, hogy ma, holnap minek van jövője, mibe lenne érdemes befektetni. Nincs semminek jövője.

Emlékszem, gyerekként sokszor nyaraltunk a Balcsi parton is. Annyi ember volt a strandokon, hogy nem lehetett elférni, számos külföldi turistával tele. Most? Lemész, teljesen nyugodtan le tudsz teríteni egy pokrócot a földre, nagyobb erőfeszítés nélkül. Már nem jönnek annyira a külföldiek sem, mint régen. Akkor mit akarjunk mi magyarok?

Ha így folytatódik tovább, számos magyar ember fog kivándorolni külföldre, és letelepedni. ha már a színészek, zenekarok máshol keresik a boldogulást, senki nem fog itthon maradni. ha nem változtatunk időben valamit, elfogyunk.